Οι 23 παραλίες που κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι: Αναλυτικά οι χάρτες (pics)

Gazzetta team
Οι 23 παραλίες που κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι: Αναλυτικά οι χάρτες (pics)
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες της Αττικής.

Η κακοκαιρία φαίνεται να μένει πίσω, τα μέτρα που είχαν επιβληθεί για την εξάπλωση του κορονοϊού χαλάρωσαν και το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά.

Άρα, ξεκινάνε και τα καλοκαιρινά μπάνια, με τις παραλίες της Αττικής να έχουν την τιμητική τους.

Σε ποιες όμως μπορούμε να πάμε; Την απάντηση έδωσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) μέσω της καθιερωμένης ετήσιας έρευνάς του, το οποίο έλεγξε όλα τα γνωστά και μη σημεία που πηγαίνει ο κόσμος για να απολαύσει την θάλασσα.

Τα δείγματα και οι παράμετροι

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το ίδιο το κέντρο, οι έλεγχοι έγιναν σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που εξετάστηκαν ήταν...
• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Αττική 219 (90,50%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 23 (9,50%) είναι ακατάλληλες ,σε σύνολο 242 που αναλύθηκαν.