«Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές»: Απειλούν μέσω Viber τον εισαγγελέα για τα VIP κελιά στις φυλακές Νιγρίτας (pics & vid)

Gazzetta team
«Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές»: Απειλούν μέσω Viber τον εισαγγελέα για τα VIP κελιά στις φυλακές Νιγρίτας (pics & vid)
O Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών έχει κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητώντας προστασία, καθώς δέχεται απειλητικά μηνύματα στο Viber για τα VIP κελιά στις φυλακές Νιγρίτας.

Από την αρχή, που κυκλοφόρησε η είδηση πως στις Φυλακές Νιγρίτας, στις Σέρρες, κρατούμενοι είχαν «περάσει» καταψύκτες, ψησταριές, κλιματιστικό, μέχρι και αυτοσχέδιο αποστακτήριο, φαινόταν πως κάτι «βρωμάει» στην όλη υπόθεση...

Και τώρα, ακόμα περισσότερο.

Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Νιγρίτας έχει κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητώντας προστασία, καθώς δέχεται απειλητικά μηνύματα στο Viber για τα VIP κελιά στις φυλακές!

Στην αναφορά του ζητάει συγκεκριμένα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μεριμνήσει για τη διασφάλιση της δικής του προσωπικής ασφάλειας, αλλά και της οικογένειάς του.

Εξάλλου, η αναφορά γίνεται μία μόλις μέρα μετά την καταγγελία στον Άρειο Πάγο 19 κρατουμένων για αλόγιστη και απρόκλητη βία αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου, που συνοδεύονταν και από σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Όπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο Αντιεισαγγελέας δέχτηκε με την κωδική ονομασία «Σταύρος» μήνυμα το οποίο έγραφε: «Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, να το θυμάσαι… απλά υπενθύμιση», ενώ επισυνάπτονταν και η καταγγελία των κρατούμενων προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Αντιεισαγγελέας σημειώνει στην αναφορά του πως ο αποστολέας του μηνύματος αποσκοπεί στον εκφοβισμό του και στη χειραγώγηση της κρίσης του κατά τον χειρισμό των σχετικών ποινικών δικογραφιών και των πειθαρχικών παραπτωμάτων, αφού «θίγονται τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας κρατουμένων».

Φαίνεται πως ο μεγάλος φόβος των κρατουμένων στα VIP κελιά είναι η πιθανή επιβολή πειθαρχικών ποινών, που αναμένεται να επιδράσουν στη διάρκεια έκτισης της ποινής τους, αλλά και να επιφέρουν τη μεταγωγή τους σε άλλα, διαφορετικά για τον καθένα, καταστήματα κράτησης, όπου ευνόητα αναμένεται ότι, πλέον, δεν θα έχουν τις ανέσεις που είχαν...