Η Χαρούλα Αλεξίου ανακοίνωσε πως σταματάει το τραγούδι: «Δεν με ακούει η φωνή μου»

Gazzetta team
Η Χαρούλα Αλεξίου ανακοίνωσε πως σταματάει το τραγούδι: «Δεν με ακούει η φωνή μου»
Mία από τις μεγαλύτερες φωνές που ανέδειξε το ελληνικό έντεχνο τραγούδι, η Χαρούλα Αλεξίου, δήλωσε ότι σταματάει το τραγούδι, καθώς... "δεν με ακούει πια η φωνή μου", όπως τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια έκανε τη δήλωση αυτή στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο Δεύτερο Πρόγραμμα στην εκπομπή του Φώτη Απέργη: "Η κατάλληλη ώρα". Η Χαρούλα είπε ότι είναι απόφαση προσωπική και ήρθε με τρόπο φυσικό, για να κλείσει τη σπουδαία καριέρας της, διανθισμένη με πάμπολλες επιτυχίες.

"Η φωνή μου δεν με “ακούει” πλέον, είναι καλύτερο να σταματήσω. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Μπορεί να με ακούσετε να λέω σε λίγο καιρό ένα ντουέτο που έκανα με τη Γιασμίν Λεβί, που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά κι εκείνη στα ισπανικά, αλλά δε με "ακούει" η φωνή μου πια. Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω, δεν είναι σωστό να συνεχίζω έτσι".

Σίγουρα πρόκειται για μία δήλωση που θα απογοητεύσει τους πάμπολλους θαυμαστές της, οι οποίοι σε "μαγαζί" την απόλαυσαν τελευταία φορά πέρσι στο Gazzarte με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

"Στο "χειρόγραφο" υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος στους βράχους του είπα, "δεν τραγουδάω Θάνο μου πια, αλλά θα είμαι εκεί για σένα". Πήρα λίγο θάρρος, μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο και ύστερα πήρα την οριστική απόφαση. Ότι δε σου αξίζει να συνεχίσεις. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα", τόνισε χαρακτηριστικά η Αλεξίου.

Συνεχίζοντας έριξε ευθύνες και στον εαυτό της για την εξέλιξη αυτή λέγοντας: "Μπορεί κι εγώ να τη σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδει πια, ίσως της "έσκαψα" λίγο παραπάνω το έδαφος. Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, αλλά είπα πως ας πάρει μια φυσική φθορά όπως υπάρχει σε όλα τα πράγματα. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα".

Ακολούθως και σε ερώτηση που της υποβλήθηκε για το αν γράφει τουλάχιστον, είπε: "Όχι δε γράφω πια. Όταν και αν γράψω, θα έχει περάσει κάποιος χρόνος μέχρι τότε. Γιατί αυτόματα όταν γράψω ένα τραγούδι μου βγαίνει να το τραγουδήσω. Άστο...".

Αναφορικά με το πώς αισθάνεται η ίδια με αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων είπε ότι... "θέλω να δεχθώ τον εαυτό μου όπως είναι τώρα. Νοιώθω χορτάτη, έχω χορτάσει από ωραία πράγματα, από επιβεβαίωση, από επιβράβευση. Αγαπώ τα περισσότερα απ' όσα έχω κάνει. Αισθάνομαι όμορφα για τους ανθρώπους που έχουν υπάρξει στη ζωή μου ακόμη κι αν δεν ζω μαζί τους πια, αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Λυπάμαι όταν χάνω ανθρώπους".

Τέλος, για το τί θα κάνει τώρα και αν θα ήθελε να κάνει κάτι που στερήθηκε λόγω της τραγουδιού τόνισε ότι: "Θα ήθελα να αλητέψω ναι. Δεν το έκανα ποτέ, δεν το κάνω πια γιατί δεν είμαι νέα, να κάνω αυτά που δεν έκανα ως πιτσιρίκα. Είναι μια ζωή που δεν έζησα αυτή".

Σε κάθε περίπτωση η δουλειά της μένει και πάντα θα την ακούμε. Της οφείλουμε δε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα διαμάντια που χάρισε σε μας και στον πολιτισμό γενικότερα.