Ο ΟΑΕΔ ψάχνει 18.000 άτομα που δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ και δεν πήραν επίδομα

Gazzetta team
Ο ΟΑΕΔ ψάχνει 18.000 άτομα που δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ και δεν πήραν επίδομα
18.000 άνεργους αναζητά ο ΟΑΕΔ, καθώς δεν δήλωσαν τραπεζικό IBAN και δεν πήραν το επίδομα των 400 ευρώ.

Όμως δεν είναι μόνο οι άνεργοι που αναφέρθηκαν, καθώς 600 επιχειρήσεις δήλωσαν λάθος στοιχεία στο ΙΒΑΝ, με αποτέλεσμα να μην πάρουν τα 800 ευρώ που δικαιούνται.

Οι άνεργοι που αναζητά ο Οργανισμός δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα στο σύστημα για να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN). Έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, με τη δεύτερη και τελευταία να εκπνέει την Κυριακή 31 Μαΐου. Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν άμεσα τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, θα χάσουν το επίδομα.

Για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δήλωσαν λάθος ΙΒΑΝ, θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ για διόρθωση, έτσι ώστε να πάρουν τα 800 ευρώ που δικαιούνται.

Εν τω μεταξύ για αύριο αναμένεται η πρόταση της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση των εταιριών, για να να καλυφθούν προβλήματα που προέκυψαν από τον κορονοϊό. Το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μπορεί να λάβει η Ελλάδα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, ενώ ένα ποσό από 1,5 δισ. έως 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην απασχόληση, δηλαδή στο ποσοστό αναπλήρωσης των χαμένων μισθών των εργαζόμενων που θα εργάζονται υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ποσό του ESM που υπολογίζεται στα 3,5 δισ.€ για τη χώρα μας, παραμένει ερωτηματικό αν θα το πάρουμε, αλλά επειδή έχει όρους «μνημονίου» όλα δείχνουν ότι δεν θα ενεργοποιήσει το οικονομικό επιτελείο τη ρήτρα αυτή.