Μετρό Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακό βίντεο από τον σταθμό-μουσείο στη Βενιζέλου (vid)

Gazzetta team
Μετρό Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακό βίντεο από τον σταθμό-μουσείο στη Βενιζέλου (vid)
Σάρκα και οστά παίρνει το μετρό της Θεσσαλονίκης, ​το οποίο και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023!

Ένα εντυπωσιακό βίντεο για τον σταθμό-μουσείο του μετρό στη Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Αττικό Μετρό ΑE.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου, του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Νίκου Ταχιάου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό κ. Νίκου Κουρέτα.

«Στο μετρό Θεσσαλονίκης, στον σταθμό της Βενιζέλου, η κληρονομιά και ο πολιτισμός της πόλης συναντούν το μέλλον. Με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη, με στόχο την πλήρη ανάδειξη και αξιοποίηση των πολύτιμων ευρημάτων της πολύχρονης ιστορίας μας προχωράμε στην συνύπαρξη του ιστορικού πολιτισμού και του πολιτισμού μιας σύγχρονης καλύτερης καθημερινότητας», τονίζεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για το μετρό Θεσσαλονίκης και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται και για αυτόν τον λόγο, γα να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την πόλη· το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Τον Απρίλιο του 2023, το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει κολοβό, θα λειτουργήσει ολόκληρο, θα λειτουργήσει και με τον σταθμό Βενιζέλου, που είναι ο κεντρικός σταθμός. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα τηρήσουμε», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος κατέβηκε για πρώτη φορά σήμερα στον σταθμό Βενιζέλου, όπου διαπίστωσε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η λύση «και Μετρό και αρχαία», με την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων.