«Κρυφτό» στη Νέα Σμύρνη Λάρισας: Ρομά θετικοί στον κορονοϊό κρύβονται και αρνούνται να μπουν σε καραντίνα

Gazzetta team
«Κρυφτό» στη Νέα Σμύρνη Λάρισας: Ρομά θετικοί στον κορονοϊό κρύβονται και αρνούνται να μπουν σε καραντίνα
​Οι 13 από τους 18 Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας -που ανακοινώθηκαν μόνο χθες- αρνούνται να μεταφερθούν σε δομή καραντίνας, ενώ άλλοι παραμένουν άφαντοι έχοντας, μάλιστα, εγκαταλείψει τα σπίτια τους για άλλες περιοχές της Λάρισας και της Θεσσαλίας!

Έντονη παραμένει η ανησυχία των αρχών για την κατάσταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Χθες, 22/5, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 21 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 18 είναι Ρομά στην εν λόγω συνοικία.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, το onlarissa.gr, μόλις τα τρία από αυτά τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί στη δομή καραντίνας της Αρωγής, ενώ δύο ακόμη βρίσκονται στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 13, θετικοί στον ιό, Ρομά, αρνούνται τη μεταφορά τους, όπως είχε συμβεί και την προπερασμένη -επεισοδιακή- Παρασκευή, με άλλους Ρομά.

Και το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους «άφαντους» Ρομά, οι οποίοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εδώ και αρκετές ημέρες, φοβούμενοι μία νέα καραντίνα και μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές της Λάρισας και της Θεσσαλίας, συνεχίζοντας να παίζουν «κρυφτό» με τις αρχές...