Ο Ισπανός πρωθυπουργός θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για έναν μήνα

Gazzetta team
Ο Ισπανός πρωθυπουργός θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για έναν μήνα
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και δύο μήνες.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για «περίπου ένα μήνα», προκειμένου να διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

«Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παράταση.

«Θα είναι η τελευταία (παράταση) της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των μέτρων καραντίνας», στα τέλη Ιουνίου, επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε τη 14η Μαρτίου και ήδη έχει παραταθεί αρκετές φορές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και δύο μήνες. Το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 27.563, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 230.000.