Τεράστιο πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (pics & vid)

Gazzetta team
Τεράστιο πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (pics & vid)
Ένα πανό που είναι αφιερωμένο στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων αναρτήθηκε στην πρόσοψη του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Τα έξοδα για τη δημιουργία του πανό κάλυψε ο Ιβάν Σαββίδης.

Το πανό καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πρόσοψης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και αναρτήθηκε σε μία ιδιαιτέρως συμβολική ημερομηνία, καθώς σαν σήμερα, το 1916, ο Μουσταφά Κεμάλ αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη για τη Σαμψούντα· η άφιξή του στην πόλη του Εύξεινου Πόντου θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη και πιο σκληρή φάση της συστηματικής εξόντωσης των Ελλήνων.

Στην άτυπη τελετή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης, και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Την Τρίτη 19 Μαΐου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας, και στις 10:00 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Τα έξοδα για τη δημιουργία του πανό κάλυψε με δωρεά του ο Ιβάν Σαββίδης.