Σκέψεις για τοπική απαγόρευση κυκλοφορίας

Gazzetta team
Σκέψεις για τοπική απαγόρευση κυκλοφορίας
Ο κόσμος που συγκεντρώνεται στις περισσότερες πλατείες της χώρας έχει ρίξει ξανά στο τραπέζι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε τοπικό επίπεδο.

Τα όσα έγιναν τα δύο τελευταία βράδια στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στις περισσότερες πλατείες της χώρας, έστω και αν δεν έχουν πάρει ανάλογη έκταση, φαίνεται πως έχουν προβληματίσει αρκετά την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας.

Χθες το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην πλατεία που βρίσκεται επί της Αγίου Ιωάννου, όμως παρά τις αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες πολίτες έμειναν εκεί μέχρι 2:00 τα ξημερώματα.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού που ελοχεύει σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μεγάλος και πλέον άπαντες ψάχνουν τρόπο για να αντιμετωπίσουν το όλο θέμα.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν γρηγορότερα οι καφετέριες, προκειμένου να... απλωθεί με περισσότερη τάξη ο κόσμος, δεν φαίνεται να προχωράει και εξετάζονται άλλες λύσεις.

Μία από αυτές σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των ειδικών είναι ακόμα και αυτό της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές κατά της νυχτερινές ώρες.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, κρύβει πολλά προβλήματα αναφορικά με το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Στην κυβέρνηση θα αξιολογήσουν την κατάσταση τις επόμενες ημέρες και θα αποφασίσουν ανάλογα, καθώς υπάρχει και η αισιόδοξη εκτίμηση οτι συγκεντρώσεις σαν και αυτές είναι αποτέλεσμα της καραντίνας και πως άμεσα θα «ξεφουσκώσουν».