Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κρήτη και Κέρκυρα (vids)

Gazzetta team
Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κρήτη και Κέρκυρα (vids)
Οι καταστηματάρχες εστίασης προχώρησαν σε διαμαρτυρία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας βάζοντας άδειες καρέκλες σε σημεία όπως το Σύνταγμα και ο Λευκός Πύργος.

Οι επαγγελματίες του χώρου εστίασης πέρασαν στην αντεπίθεση και προχώρησαν σε διαμαρτυρία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για τις διαμαρτυρίες αυτές.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου.

Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Στην Αθήνα, η διαμαρτυρία έγινε στο Σύνταγμα με τις άδειες καρέκλες να γεμίζουν την πλατεία!

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία έκαναν και τα μέλη Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης. Εκεί επιλέχθηκε ο Λευκός Πύργος!

Απόγνωση επικρατεί και στη Λάρισα, με το λουκέτο να έχει φτάσει στα όρια τους, τους καταστηματάρχες και στον κάμπο. Εκεί η διαμαρτυρία έγινε στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο.

Άδειες καρέκλες και στην Πάτρα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρο Στεργίου, να μιλάει για την δύσκολη αυτή κατάσταση...

Παρόμοια εικόνα και στην Κρήτη! Τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στα Χανιά, στήθηκαν κενές καρέκλες σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Από άδειες καρέκλες γέμισε και η Λιστόν στην Κέρκυρα, με τους επιχειρηματίες του νησιού να κάνουν την δική τους διαμαρτυρία.