Marfin: Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Gazzetta team
Marfin: Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης
Εντολή να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για την τραγωδία της Marfin έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα που συμπληρώθηκαν 10 έτη από τον θάνατο τριών εργαζομένων ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε από επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Την αναψηλάφηση της υπόθεσης αναλαμβάνει κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα εξετάσει κάθε σελίδα της δικογραφίας και κάθε μαρτυρία - κατάθεση που λήφθηκε τότε. Επίσης, θα αναλυθούν ξανά καρέ - καρέ τα βίντεο και οι φωτογραφίες, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν εκ νέου για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες.

«Πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, πολίτες έκαψαν συμπολίτες. Η δολοφονία στη Marfin δεν ξεχνιέται. Ήταν ένα έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται, αυτό το στίγμα φανατισμού δεν ξεπλένεται. Οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης και γρήγορα καταλάβαμε τι εννοούσε.

Υπάρχουν κενά, δύσκολο το έργο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει στην αναψηλάφηση της υπόθεσης έχουν εντοπίσει κάποια κενά, ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας 10 χρόνια μετά.

Να θυμίσουμε ότι στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην υπογραφή του Μνημονίου που συνοδεύτηκαν από εκτεταμένα επεισόδια, κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν βόμβες μολότοφ κι έβαλαν φωτιά στο κτίριο της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου 23, δίπλα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, ανάμεσά τους και μια κοπέλα που βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη κι όταν οι υπάλληλοι βγήκαν στο μπαλκόνι για να πάρουν ανάσα από τις τοξικές αναθυμιάσεις, οι κουκουλοφόροι φώναζαν από κάτω «να καείτε ρε π...δες».

Μέχρι σήμερα η ταυτότητα των φυσικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστή. Εκ των υστέρων στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ’ αμελείας των 3 υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21, καθώς επίσης και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Πηγή: Reader.gr