Τσιόδρας: «Πιο σημαντική η εσωτερική μας μάχη, από αυτή κόντρα στον ιό» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Πιο σημαντική η εσωτερική μας μάχη, από αυτή κόντρα στον ιό» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη του ομιλία μετά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, στάθηκε και στον ανθρώπινο παράγοντα και την εσωτερική μάχη όλων μας για την επόμενη μέρα...

Όπως το συνηθίζει κάθε μέρα, εκτός από την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε και για κάποια άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον κορονοϊό. Ο καθηγητής, αναφέρθηκε στις μελέτες για το εμβόλιο που συνεχίζονται στις ΗΠΑ, στην Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών, ενώ στάθηκε περισσότερο στη μάχη κάθε ανθρώπου με τον εαυτό του ώστε να ξεπεράσει όλη αυτή την ιστορία με τον Covid-19.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ, οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων. Είμαστε όλοι σε μια αυξημένη επαγρύπνηση. Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media αλλά στην επιστήμη.

Σήμερα, 5η Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών, καθαρίστε τα χέρια σας, σώστε ζωές. Κανείς δεν είναι αλώβητος από αυτό τον ιό. Αυτή η ιστορία μας αφήνει με ανασφάλειες, με στρες, με θλίψη και η εσωτερική μάχη του κάθε ανθρώπου ίσως είναι πιο σημαντική από την μάχη μας με τον ιό.

Η κρίση διαπερνά τα σύνορα, εγείρει τριβές, αναδύονται θεωρίες συνωμοσίας. Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν ένδεκα χώρες, έδειξε πως παραμένει προτεραιότητα η διάσωση της ανθρώπινης ζωής».