Κορονοϊός: Τα πρόστιμα της επόμενης μέρας για καταστηματάρχες και πελάτες (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τα πρόστιμα της επόμενης μέρας για καταστηματάρχες και πελάτες (vid)
Με τον κόσμο να επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, δείτε τι θα ισχύει όσον αφορά τα πρόστιμα τόσο σε καταστηματάρχες, όσο και στους πελάτες.

Από χθες Δευτέρα η ζωή όλων μας προσπαθεί να μπει σε μια κανονικότητα, καθώς η καραντίνα δεν ισχύει πλέον, ενώ πολλά είναι τα καταστήματα που άνοιξαν και πάλι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τους κανόνες προκειμένου να προφυλαχθούμε, αλλά και να προφυλάξουμε τους γύρω μας από τον κορονοϊό. Κανόνες που αν δεν τηρηθούν υπάρχουν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Σε αυτά τα πρόστιμα αναφέρθηκε και το δελτίο ειδήσεων του Open. Πρόστιμα που έχουν να κάνουν και με καταστηματάρχες, αλλά και πελάτες. Αρχικά στα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα θα υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ για την μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Επίσης 150 θα πληρώνουν όσοι δεν τηρούν την απόσταση του 1.5 μέτρου.

Στις Δημόσιες Υπηρεσίες η ευθύνη θα είναι του προϊστάμενου, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες του 1.5 μέτρου, ενώ ο κόσμος θα πηγαίνει με ραντεβού και θα είναι 1 άνθρωπος κάθε 10 τετραγωνικά.

Στα ταξί, είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπαίνει χωρίς μάσκα και μόνο ένας πελάτης για κάθε κούρσα. Εκτός αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται συνοδό, οπότε θα μπορεί να μπαίνει και δεύτερος. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα υπάρχει πρόστιμο 150 ευρώ, αν δεν τηρούν το μέτρο της απόστασης του 1.5 μέτρου.

Ιδιαίτερα βαρύς θα είναι ο πέλεκυς που θα πέσει στα κομμωτήρια αν δεν λειτουργούν με ραντεβού. Συγκεκριμένα όσοι δέχονται χωρίς ραντεβού θα πληρώνουν 1.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για συνεργεία που λειτουργούν χωρίς ραντεβού θα είναι 2.000 ευρώ. Τέλος όσον αφορά τα ασανσέρ, θα μπαίνουν σε αυτά το 40% των όσων κανονικά πρέπει να είναι, ενώ αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες τα ασανσέρ δεν θα λειτουργούν.