Ανώγεια: Ο διάλογος που οδήγησε στο διπλό έγκλημα

Gazzetta team
Ανώγεια: Ο διάλογος που οδήγησε στο διπλό έγκλημα
Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη περιέγραψε στην προανακριτική του απολογία το πως ξεκίνησε ο καβγάς που οδήγησε στο διπλό έγκλημα στα Ανώγεια.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή. Ο νεαρός σύμφωνα με το cretalive.gr μιλώντας για το μοιραίο αυτό βράδυ του Σαββάτου ισχυρίζεται πως καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες». Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;». Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν. Στην συνέχεια τόνισε πως ο 3χρονος Ξυλούρης πήγε σπίτι του, ενώ ο ίδιος μπήκε στο δικό του να κάνει μπάνιο. Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!». Ο ίδιος πήρε το όπλο του και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες. Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

«Τον Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο ίδιος του ο γιος»

Από την πλευρά του ο πατέρας του 30χρονου θύματος Γιώργου Ξυλούρη, έδωσε την δική του εκδοχή για το διπλό φονικό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τον [Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο γιός του». Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ekriti.gr, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη υποστηρίζει ότι «ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τον ίδιο του το γιο καθώς δε βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του Γιώργου Ξυλούρη».

«Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ, ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές. Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη» συγκλονίζει ο γιος του 30χρονου θύματος.

Τις καλές, σε γενικές γραμμές, σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών, πιστοποιούν μαρτυρίες και άλλων κατοίκων του χωριού, σύμφωνα πάντα με το ekriti.gr.

«Θρηνούμε τον πατέρα μας και κλαίμε για τον άλλο» - Ο επικήδειος της κόρης του Καλομοίρη

Σύμφωνα με cretalive.gr, μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», ενώ κάλεσε την κοινωνία των Ανωγείων να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη.

Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό «γιατί αυτά του άρεσαν πάντα».

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι στο καφενείο της οικογένειας Καλομοίρη για να πουν το τελευταίο αντίο.