Κρήτη: Παραδίδει όπλο στο Α.Τ. Ανωγείων η οικογένεια Ξυλούρη

Gazzetta team
Κρήτη: Παραδίδει όπλο στο Α.Τ. Ανωγείων η οικογένεια Ξυλούρη
Εξελίξεις στην υπόθεση του διπλού φονικού στ' Ανώγεια.

Το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε την τοπική κοινωνία.

Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες ώστε να βγει στο φως τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με το Creta24.gr η οικογένεια Ξυλούρη αναμένεται να παραδώσει στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων το όπλο που λείπει από τις Αρχές για να συμπληρωθεί το παζλ της τραγωδίας.

Από την εξέταση του όπλου θα προκύψει οριστικά αν προήλθε από αυτό η σφαίρα που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη ή όχι (όπως υποστηρίζει ο πατέρας του 30χρονου).

Να σημειώσουμε ότι το όπλο του 29χρονου βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών ενώ στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν κάλυκες από δυο διαφορετικά όπλα.

Κηδεύτηκε σήμερα ο 63χρονος χοροδιδάσκαλος

Κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στα Ανώγεια Ρεθύμνου το δεύτερο θύμα της αιματηρής συμπλοκής του περασμένου Σάββατου, ο 63χρονος χοροδιδάσκαλος και μαντιναδολόγος ο οποίος έπεσε νεκρός όταν κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχία, πυροβολήθηκε από τον 30χρονο κτηνοτρόφο η κηδεία του οποίου έγινε χθες το μεσημέρι επίσης στα Ανώγεια."

«Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», ήταν τα λόγια της κόρης του 63χρονου στον επικήδειο, η οποία συμμετέχει όπως όλα δείχνουν, στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ανθρώπους στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες αλλά και ολόκληρου του χωριού.

Πλήθος κόσμου με μαντινάδες και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο τον συντοπίτη τους, ο οποίος για χρόνια εκπροσωπούσε με τις δράσεις και την παρουσία του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ανωγείων, τον ορεινό πολιτισμό την ορεινή κουλτούρα μεταλαμπαδεύοντας στα νέα παιδιά τη μουσική, τους χορούς και τα έθιμα του τόπου.

Όπως χθες στην κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου, έτσι και σήμερα στην κηδεία του 63χρονου, επικράτησε ηρεμία χωρίς να σημειωθούν παρεκτροπές και εντάσεις. Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου όχι στο σπίτι το πατρικό που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του 30χρονου αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, στην είσοδο του χωριού των Ανωγείων, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες για τα Ανώγεια.