Ζαχαράκη: «Μετά τις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία» (vid)

Gazzetta team
Ζαχαράκη: «Μετά τις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία» (vid)
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο θέμα των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο OPEN TV για την επαναλειτουργία των σχολείων, τις οδηγίες που θα λάβουν οι γονείς και οι μαθητές, το θέμα της μάσκας στα σχολεία και στα σχολικά λεωφορεία και τι θα γίνουν με τα δημοτικά και τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα δημοτικά σχολεία, καθώς ακόμα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμά τους ή μη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε ότι έχει να κάνει με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που αφορούν την υγεία των παιδιών, είναι καλύτερο να ερωτώνται οι ειδικοί» και συνέχισε: «Είναι καλύτερο τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν καλύτερο έλεγχο των παραινέσεων και των συμβουλών αλλά και καλύτερο έλεγχο κινήσεων είναι σημαντικό να ξαναπάνε πίσω στο σχολείο. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το παιδαγωγικό κομμάτι, έτσι ώστε έτσι ώστε να ξαναβρούν την καθηγήτρια και τον καθηγητή τους να λύσουν απορίες και να επανέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας. Το ίδιο για τα μεγαλύτερα παιδιά λυκείου και γυμνασίου. Και βέβαια μένουν τα μικρότερα παιδιά που είναι απαιτητικό εγχείρημα να μπορέσουν να τηρήσουν κανόνες υγιεινής».

Παράλληλα τόνισε πως όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία: «Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί αργότερα. Ούτως ή άλλως και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μια κρίσιμη ημερομηνία είναι από τις 20 Μαΐου και μετά…», ανέφερε μεταξύ άλλων.