Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στο κομμωτήριο (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στο κομμωτήριο (vid)
Αλλάζουν πολλά στα κομμωτήρια λόγω του κορονοϊού. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε λίγο πριν επισκεφθείτε ξανά το κομμωτήριό σας.

Από αύριο Δευτέρα (4/5) μπαίνουμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την σταδιακή άρση των μέτρων αφού πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες ώστε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό.

Ένα από τα θέματα που δυσκόλευσαν αρκετούς κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν το θέμα των μαλλιών, τόσο του κουρέματος όσο και τις περιποίησης αφού τα κομμωτήρια ήταν κλειστά.

Ωστόσο από αύριο ανοίγουν ξανά και σύμφωνα με τους κομμωτές- ιδιοκτήτες κομμωτηρίων σχεδόν όλοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

Όμως η επίσκεψη στο κομμωτήριο θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με όσα ξέραμε πριν.

Τι αλλάζει και πως οφείλει να έχει προετοιμαστεί ο πελάτης

Προτείνεται η μάσκα κατά την επίσκεψή στο κομμωτήριο (η κυβέρνηση την έχει κατατάξει στις συστάσεις όσον αφορά τα κομμωτήρια).

Κρίνεται προτιμότερο να μην υπάρχουν αντικείμενα του πελάτη πάνω στους πάγκους εργασίας, ούτε το κινητό. Μάλιστα κάποια κομμωτήρια έχουν μεριμνήσει για ειδικές τσάντες ώστε να μπαίνουν μέσα τα αντικείμενα του πελάτη τις οποίες θα έχει μπροστά του και στην συνέχεια θα πλένονται και θα απολυμαίνονται.

Τα γάντια δεν είναι υποχρεωτικά για τον πελάτη.

Αποφεύγονται τα περιοδικά επειδή τα αγγίζουμε και τα ξεφυλλίζουμε.

Η καρέκλα και ο πάγκος εργασίας θα απολυμαίνονται κάθε φορά που αλλάζει ο πελάτης.

Τα εργαλεία θα αποστειρώνονται μετά από κάθε εργασία.

Θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεπείς όλοι στα ραντεβού τους, ενώ κρίνεται προτιμότερο να πηγαίνουν χωρίς συνοδούς λόγω των ατόμων που επιτρέπονται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και θα υπάρξει πρόβλημα.

Όσον αφορά το πιστολάκι, όπως φαίνεται επιτρέπεται η χρήση του αλλά με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ενώ τα κλιματιστικά θα είναι κλειστά.

Όσον αφορά την ρεσεψιόν-ταμείο, σε αρκετά κομμωτήρια έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας και οι πελάτες θα τηρούν τις αποστάσεις όπως κάνουν στα σούπερ μάρκετ.

Περίπου με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να λειτουργήσουν τα περισσότερα κομμωτήρια (καθώς κάποια από τα παραπάνω είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά).

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αναλυτικά που είναι υποχρεωτικές οι μάσκες και ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.