Υπάρχει περίπτωση τα μέτρα να αρθούν γρηγορότερα

Gazzetta team
Υπάρχει περίπτωση τα μέτρα να αρθούν γρηγορότερα
Οι σκέψεις για γρηγορότερη άρση των μέτρων και πότε θα σημάνει συναγερμός αν ανακοινωθούν 60-70 κρούσματα.

Την Τρίτη, αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υφυπουργοί ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτή λοιπόν η άρση είναι να γίνει σε πρώτη φάση, σε τέσσερις προκαθορισμένες ημερομηνίες με αφετηρία την Δευτέρα. Αυτές είναι η εξής: 4/5, 11/5, 18/5 και 1/6.

Ωστόσο, όπως υπάρχει πιθανότητα για πισωγύρισμα, έτσι υπάρχει ενδεχόμενο να επισπευθούν οι διαδικασίες. Αυτό ουσιαστικά δήλωσε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως είπε κατά την διάρκεια της εμφάνισής της, το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΙ, αν από την Δευτέρα που θα αρθούν οι πρώτες απαγορεύσεις, δεν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποιες επιχειρήσεις να βγάζουν το λουκέτο πιο γρήγορα.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως δεν θα υπάρξει τέτοια έξαρση, καθώς ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να κυκλοφορεί έξω, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα τον κόσμο που είδε χθες σε μία πλατεία κοντά στο σπίτι της.

Σε ερώτηση για το ποιος αριθμός κρουσμάτων σε μία μέρα θα σημάνει συναγερμό, απάντησε πως αυτό εξαρτάται από το που είναι αυτά. Αν είναι σε μία κλειστή δομή, τότε επειδή μπορεί εύκολα να περιοριστεί και να γίνει ιχνηλάτηση, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και σκέψης επιστροφής των μέτρων.

Αν όμως ανακοινωθούν 60-70 κρούσματα που είναι διασκορπισμένα, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.