Μαγιορκίνης: «Ικανοποιημένοι αν δεν ξεπερνάμε τα 50 κρούσματα τη μέρα» (vid)

Gazzetta team
Μαγιορκίνης: «Ικανοποιημένοι αν δεν ξεπερνάμε τα 50 κρούσματα τη μέρα» (vid)
Τι λέει ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, για τη νέα εποχή που ξεκινάει τη Δευτέρα με την άρση των μέτρων.

Ικανοποιημένοι θα πρέπει να είμαστε στην Ελλάδα αν δεν ξεπερνάμε τα 50 κρούσματα κορονοϊού ανά ημέρα μετά την άρση των μέτρων, όπως δήλωσε στην εκπομπή Live News στο MEGA ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αν δεν ξεπεράσουμε τα 50 κρούσματα ανά ημέρα, τότε είμαστε σε πολύ καλό στάδιο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Πάνω από τα 50, τότε πρέπει να προβληματιστούμε. Το ψυχολογικό όριο για να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν είναι τα 50 κρούσματα ανά ημέρα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «όταν λέμε 50, εννοούμε 50 ανεξάρτητα, όχι 50 σε δομές για παράδειγμα».

Για την επαναλειτουργία των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής τάχθηκε υπέρ, τονίζοντας, μάλιστα, πως οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα βρίσκονταν ούτως ή άλλως μεταξύ τους.

«Δεν έχει συμβεί ένα γεγονός υπερμετάδοσης σε σχολείο, δεν έχει αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Τα παιδιά είναι συνήθως ένα εργοστάσιο μετάδοσης, και δεν το έχουμε δει να συμβαίνει με τον κορονοϊό. Μην ξεχνάμε ότι θα ανοίξουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, παιδιά που θα βρίσκονταν μεταξύ τους ούτως ή άλλως. Να δούμε πώς θα εξελιχθεί, φαίνεται πως το υπουργείο είναι διατεθειμένο να βάλει το πλάνο του Σεπτεμβρίου να λειτουργήσει τώρα», σημείωσε.