Κορονοϊός: 140 οι νεκροί στη χώρα, 15 νέα κρούσματα και 2591 συνολικά (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: 140 οι νεκροί στη χώρα, 15 νέα κρούσματα και 2591 συνολικά (vid)
Ένας άνθρωπος κατέληξε λόγω του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ 2.591 είναι συνολικά τα κρούσματα.

Ένας άνθρωπος κατέληξε λόγω του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 140, όπως έγινε γνωστό στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε επίσης σήμερα, Πέμπτη (30/4), ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19 είναι 15, ενώ ο συνολικός αριθμός τους φτάνει, πλέον, τα 2.591.

Συνολικά 38 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 74 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

«Διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση, συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιειονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής», ανέφερε στην συνέχεια μιλώντας για τους εργαστηριακούς ελέγχους.

«Θετικά είναι τα αποτελέσματα για ένα από τα φάρμακα που δοκιμάζονται», ενημέρωσε, ενώ όσον αφορά τα όσα ακούγονται και «σπέρνουν αμφιβολίες» τόνισε: «Το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, όχι ευκαιρία για αντιπαράθεση».

«Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον. Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς;», ανέφερε.