Σε εργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών μετατρέπεται το εργαστήρι καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Gazzetta team
Σε εργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών μετατρέπεται το εργαστήρι καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη
Πάνινες μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό, θα ξεκινήσει να παράγει το εργαστήρι καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, μετά από απόφαση του δημάρχου της περιοχής, Γιώργου Ιωακειμίδη.

Ήδη έχουν παραχθεί 7.500 μάσκες από εθελοντές και πλέον, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, οι εργαζόμενοι που δούλευαν για την κατασκευή αποκριάτικων στολών, τώρα δουλεύουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ).

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση υπογραμμίζει: «Η ανάγκη για προσφορά και η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην απόφαση να μετατρέψουμε το εργαστήρι καρναβαλιού σε εργαστήρι κατασκευής πάνινων μασκών. Με αφορμή το γεγονός ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινάμε την παραγωγή μασκών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών μας. Η νέα κατάσταση απαιτεί αλλαγές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται σ'αυτές και να είναι ευέλικτη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο Δήμος, μέσα στο επόμενο δίμηνο ο αριθμός των μασκών, να φτάσει τις 15.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάσκες κατασκευάζονται με όλους τους κανόνες ασφάλειας και θα μοιραστούν στους δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθεύονται από τη ΔΗΚΕΝΙΡ (Κύπρου 7, ώρες 9.00-18.00).