Βγάλτε μαγιό από τις ντουλάπες: Οι παραλίες μπορεί να ανοίξουν

Gazzetta team
Βγάλτε μαγιό από τις ντουλάπες: Οι παραλίες μπορεί να ανοίξουν
«Οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Τα περιοριστικά μέτρα που είχαν παρθεί λόγω του κορονοϊού, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρθούν, αλλά σταδιακά και με προσοχή όπως τόνισε χτες (28/4) στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βλέποντας αυτό τον καιρό οι περισσότεροι αδημονούν να ξεκινήσουν τα πρώτα τους μπάνια στην θάλασσα, όμως με βάση τους περιορισμούς στις οργανωμένες παραλίες τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν λόγω της covid-19 , ενώ μένει να γνωστοποιηθεί πότε θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις βουτιές.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφέρθηκε στα επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας, στο άνοιγμα των επιχειρήσεων και τον γυμναστηρίων, στις μάσκες αλλά και στις παραλίες.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σχετικά με τα καταστήματα που επανεκκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ανοίγουν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, «για τις δραστηριότητες που έχουμε δώσει το δικαίωμα να ανοίξουν» γνωστοποίησε ο κ. Παπαθανάσης, αφού υποστήριξε ότι η επανεκκίνηση αφορά σε όλα τα πολυκαταστήματα εκτός από τα mall. Επιπλέον, «τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με κανόνες», ενώ «οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, από την 1η Ιουνίου «μόνο σε εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες», όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με τον κ. Παπαθανάση να εφιστά την προσοχή ως προς τους κανόνες λειτουργίας εστιατορίων και καφετεριών εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.