ΙΧ και μετακινήσεις: Τι θα ισχύει, πόσοι επιβάτες θα επιτρέπονται

Gazzetta team
ΙΧ και μετακινήσεις: Τι θα ισχύει, πόσοι επιβάτες θα επιτρέπονται
Θα μπορούν όλα τα ΙΧ, ανεξαρτήτου μονού ή ζυγού αριθμού κυκλοφορίας να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας καθώς ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει και για τον μήνα Μάιο.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει και η άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις με ΙΧ όπως ανακοίνωση ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μετακίνησης με ιδιωτικό μέσο, να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή, επισημαίνοντας πως κανένα ευρωπαϊκό σύστημα συγκοινωνιών δεν έχει τη δυνατότητα, σε προσωπικό και οχήματα, να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ιατρικώς θεμιτή φυσική απόσταση μεταξύ των επιβατών.

Επιπλέον, για λόγους διευκόλυνσης, αποφασίστηκε η παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον Μάιο, καθώς και από τις 4 Μαΐου η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων (πέραν του οδηγού) στις μετακινήσεις με ΙΧ.

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

«Δεν μπαίνουμε στο λεωφορείο και στο μετρό όταν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, προστατεύουμε την υγεία των συνανθρώπων μας και τη δική μας. Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις». Αυτό θα είναι και το μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταφορών.