Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας: Τέλος το SMS, τι θα γίνει με τα ταξίδια στην επαρχία

Gazzetta team
Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας: Τέλος το SMS, τι θα γίνει με τα ταξίδια στην επαρχία
Από την Δευτέρα θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι θα μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε.

Στο σημερινό του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την πρώτη ουσιαστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα αρθεί από την ερχόμενη Δευτέρα. Κάτι που σημαίνει οτι θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς να έχουν στείλει SMS στο 13033 ή να έχουμε συμπληρώσει το έντυπο μετακίνησης.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι από την Δευτέρα θα μπορούμε να μπούμε σε αυτοκίνητα και καράβια και να την ξεκινήσουμε για τα χωριά και τα νησιά μας. Αυτό, σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, θα γίνει αργότερα...

Σε πρώτη φάση θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός του νομού μόνιμης κατοικίας. Κάτι που σημαίνει οτι αν κάποιος έχει εξοχικό στην Λούτσα θα μπορεί να πάει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο αν είναι από την Τρίπολη δεν θα μπορεί να πάει εκεί.

Τα ταξίδια εντός νομού θα επιτραπούν προς το τέλος Μαΐου, ενώ αυτά προς τα νησιά, ενδεχομένως να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο και να πάνε για Ιούνιο.