Κορονοϊός: Οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν διακοπές, μένοντας Ελλάδα (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν διακοπές, μένοντας Ελλάδα (vid)
Κοντά στο 50% είναι οι Έλληνες που σχεδιάζουν αυτό το καλοκαίρι διακοπές σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από αυτούς το 90% «μένει Ελλάδα» ενώ μόλις το 4% σκοπεύει να χαλάσει περισσότερα από πέρσι.

Με τον κορονοϊό να δείχνει να μας αφήνει, στην χώρα δεν είναι λίγοι όσοι σχεδιάζουν διακοπές για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 47% των Ελλήνων σκοπεύει να κάνει όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου «τα μπάνια του λαού», ενώ από αυτούς σχεδιάζουν τις διακοπές να τις κάνουν Αύγουστο το 65%.

Όσον αφορά τον προορισμό, το 90% προτιμά να μείνει στην Ελλάδα, το 7% άλλες χώρες, αλλά και Ελλάδα και μόλις το 3% σκέφτεται μόνο το εξωτερικό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απάντηση για το που σκοπεύουν να μείνουν. Τα ξενοδοχεία έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 46%, ακολουθούν τα εξοχικά και τα πατρικά με 29%, το 14% σκοπεύει να πάει σε σπίτια φίλων και το 19% σε airbnb.

Όσον αφορά όσους δεν κάνουν καθόλου το 35% είναι λόγω χρημάτων, το 32% λόγω κορονοϊού και το 22% λόγω φόρτου εργασίας. Τελος όσον αφορά τα χρήματα που σκοπεύουν να χαλάσουν οι Έλληνες στις διακοπές τους, το 50% θεωρεί πως θα χαλάσει τα ίδια με πέρσι, το 33% λιγότερα, το 13% πολύ λιγότερα, ενώ μόλις 4% είναι αυτοί που πιστεύουν πως θα χαλάσουν περισσότερα από πέρσι.

Τέλος το δείγμα της έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήταν 840 άνθρωποι.