Τσιόδρας: Η εξήγηση για τη γυναίκα που βγήκε ξανά θετική στον κορονοϊό (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: Η εξήγηση για τη γυναίκα που βγήκε ξανά θετική στον κορονοϊό (vid)
«Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της επανεμφάνισης του ιού σε γυναίκα η οποία είχε νοσήσει, είχε αναρρώσει και ήταν αρνητική στα σχετικά τεστ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την επανεμφάνιση του κορονοϊού σε γυναίκα η οποία είχε νοσήσει, είχε αναρρώσει και ήταν αρνητική στα σχετικά τεστ, είπε ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στην covid-19.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης. Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού.

Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.