«Σαν τσιγγάνοι περιφέρονταν σε καρότσα»: Μητροπολίτης ανοίγει τις εκκλησίες μετά τη συναυλία της Πρωτοψάλτη! (aud)

Gazzetta team
«Σαν τσιγγάνοι περιφέρονταν σε καρότσα»: Μητροπολίτης ανοίγει τις εκκλησίες μετά τη συναυλία της Πρωτοψάλτη! (aud)
Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, σε ένα κήρυγμα-φωτιά, τονίζει πως ανοίγει τις εκκλησίες, μετά την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη!

Τώρα στα τελειώματα, άρχισαν τα όργανα...

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε σκληρή επιστολή στη Νίκη Κεραμέως, ζητώντας από την υπουργό να ανοίξει τις εκκλησίες, και ενώ ιεράρχες εμφανίζονται εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η πολιτεία επέτρεψε να γίνει η κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά όχι η περιφορά του επιταφίου, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος, σε ένα κήρυγμα-φωτιά, τονίζει πως ανοίγει τις εκκλησίες ως αντίποινα!

Μάλιστα, μιλάει πολύ υποτιμητικά, λέγοντας αρχικά: «Η ελληνική κυβέρνηση, για να παρηγορήσει τον κόσμο των Αθηνών, διάλεξε να ανεβεί μία καλλιτέχνης επάνω σε μία καρότσα και σαν τσιγγάνοι να γυρίζουν με ηχεία σε όλη την πόλη, και να τραγουδούν και να χορεύουν»!

Και συνεχίζει: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μεγάλη ομάδα ανθρώπων, συνωστισμένων μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, και παρακολούθησαν αυτήν τη συναυλία. Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και επειδή αυτή η πράξη προσβάλλει όλους εμάς, που κάναμε την υπακοή μας για τους λόγους που αναφέραμε, κλειστήκαμε μέσα στους ναούς μας, σφραγίσαμε τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, ούτε καν οι λιτανείες των εικόνων ακόμη και με μεμονωμένους ιερείς, και γίνονται όλα αυτά τα υπόλοιπα μέσα στην Αθήνα, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, και τις πόρτες ανοίξαμε, και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: