Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις το καλοκαίρι, πώς θα πηγαίνουμε στην παραλία (vid)

Gazzetta team
Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις το καλοκαίρι, πώς θα πηγαίνουμε στην παραλία (vid)
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε -τουλάχιστον προς το παρόν- για γάμους, βαπτίσεις και παραλία! Ο Νίκος Σύψας μίλησε για το διαφορετικό καλοκαίρι που μας περιμένει...

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι -περίπου- σαν το τελευταίο δίμηνο: Περίεργο και πρωτόγνωρο.

Παρά την άρση των μέτρων, ο κορονοϊός δεν σκοπεύει να μας... αποχωριστεί σύντομα, θα τριγυρνάει εδώ γύρω και θα πρέπει άπαντες να συνεχίσουμε να προσέχουμε πάρα πολύ, αν δεν θέλουμε να τρέχουμε από τις παραλίες πάλι πίσω στα σπίτια μας.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια ερωτήματα για την κατάσταση στη μετα-καραντίνα εποχή.

Καταρχήν, πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις και -κυρίως- πώς θα πηγαίνουμε στη θάλασσα.

Στα παραπάνω ερωτήματα, λοιπόν, απάντησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας. Ο κος Σύψας, θυμίζουμε, είναι μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Είπε, συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του Open για τις ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού: «Οι συγκεντρώσεις για γάμους και βαπτίσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι».

Πρότεινε, μάλιστα, πως ο αριθμός των καλεσμένων θα πρέπει να είναι σχετικά μικρός, κάτω από 250 άτομα.

Μιλώντας για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις παραλίες, ο κος Σύψας δήλωσε πως στις παραλίες θα πρέπει επίσης να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων. «Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες», σημείωσε.

Τέλος, για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».