Πέθανε ο άνθρωπός τους και έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου!

Gazzetta team
Πέθανε ο άνθρωπός τους και έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου!
Στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, εξοργισμένοι συγγενείς ασθενούς που κατέληξε έσπασαν -μεταξύ άλλων- πόρτες, τζάμια, ξήλωσαν κουφώματα, με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 7.719 ευρώ!

Πρωτοφανές περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.

Συγγενείς μιας ασθενούς, η οποία και κατέληξε, οργισμένοι από την αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς, διέλυσαν το Κέντρο Υγείας!

Όπως αναφέρει το protothema.gr, έσπασαν -μεταξύ άλλων- πόρτες, τζάμια, ξήλωσαν κουφώματα, με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 7.719 ευρώ!

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, «εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς, η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Για τον λόγο αυτόν, αντικαθίστανται 2 δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, 2 δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, 3 σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και 1 σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10.

Μιλώντας στο ίδιο Μέσο, η υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, γιατρός Ελένη Ζυγούρη, αναφέρει ότι «το περιστατικό δεν είχε σχέση με τον κορονοϊό. Στους συγγενείς της ασθενούς δεν άρεσε η αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Για όσα έγιναν εκείνη την μέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία».

Από την πλευρά του ο δήμος Τανάγρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν καταδίκασε «την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας».

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, τόνισε ότι «σήμερα, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία».