Κορονοϊός: Τα μέτρα για την Πρωτομαγιά, 3.000 αστυνομικοί και μπλόκα παντού

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τα μέτρα για την Πρωτομαγιά, 3.000 αστυνομικοί και μπλόκα παντού
Έλεγχοι και μπλόκα σε βουνό, θάλασσα και πάρκα την Πρωτομαγιά. Ποια είναι τα μέτρα που ενδέχεται να πάρει η κυβέρνηση.

Η Ελληνική Αστυνομία προετοιμάζεται πυρετωδώς για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Tα μέτρα αναμένεται να είναι πολύ αυστηρά, ξανά, όπως συνέβη και τις ημέρες του Πάσχα, αλλά ίσως σε ηπιότερη μορφή.

Συγκεκριμένα, 3.000 αστυνομικοί αναμένεται να βγουν στους δρόμους, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής ώστε να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν ακόμη και τα drones, αλλά και τα ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εντατικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς και μπλόκα

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.λπ.

Μάλιστα σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με «μπλόκα» παντού. Σε «κλοιό» αναμένεται να τεθούν η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός, καθώς και η παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.

Ενδέχεται να υπάρξει και πάλι αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε άλλη περιφερειακή ενότητα, όπως δηλαδή συνέβη και το Πάσχα.