Διοικητικός διευθυντής κλινικής στο Περιστέρι: «Ο ασθενής με κορονοϊό δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο» (vid)

Gazzetta team
Διοικητικός διευθυντής κλινικής στο Περιστέρι: «Ο ασθενής με κορονοϊό δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο» (vid)
Ο διοικητικός διευθυντής της δομής υγείας στο Περιστέρι εξήγησε για το κρούσμα νεφροπαθή με κορονοϊό που παρουσιάστηκε στην κλινική.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, Αλέκος Κοκκινάκης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε στο κρούσμα του κορονοϊού και είπε πως επρόκειτο για εξωτερικό ασθενή που επισκεπτόταν την κλινική τρεις φορές την εβδομάδα για να κάνει αιμοκάθαρση, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

«Τη Δευτέρα του Πάσχα το πρωί ήρθε στην κλινική με πυρετό, αμέσως πήγε στο εξωτερικό ιατρείο της κλινικής που είναι γι αυτές τις υποθέσεις λόγω του κορονοϊού και μόλις διαπιστώθηκε ότι έχει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός. Ο άρρωστος ήταν εξωτερικός δεν νοσηλευόταν μέσα στην κλινική. Προφανώς το νόσημα το είχε νωρίτερα και γι’ αυτό έγινε και διασπορά», ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε πως «δεν είναι ασθενής που έρχεται από περιοχή της δυτικής Αθήνας. Έρχεται από την Καλλιθέα».

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, υποστήριξε ότι από τις 22 Μαρτίου δεν μπαίνει κανείς μέσα, εάν δεν θερμομετρηθεί στην είσοδο. «Υπάρχει στην είσοδο άνθρωπος που ελέγχει τους εισερχόμενους στην κλινική», είπε.

Ερωτηθείς για τον συγκεκριμένο ασθενή, υποστήριξε ότι «Ήταν άρρωστος και ανέλαβε ο γιατρός του. Δεν μπήκε από την είσοδο της κλινικής, αλλά από την απευθείας είσοδο στη μονάδα αιμοκάθαρσης».

«Επομένως μπήκε χωρίς να θερμομετρηθεί» ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον ίδιο να απαντάει «Είναι θέμα του γιατρού του, δεν το ξέρω αυτό».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε στο ερώτημα εκείνος απάντησε «μπαίνει απευθείας στην μονάδα και ελέγχει ο γιατρός».

Ερωτηθείς αν ελέγχει αφού μπει στην μονάδα απάντησε «ο γιατρός ελέγχει την μονάδα, δεν την ελέγχει ο θυρωρός. Την είσοδο την ελέγχει ο θυρωρός».

«Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν έμπαινε από την κεντρική είσοδο. Γιατί αλλιώς δεν θα τον άφηναν να μπει».

Για την κατάσταση αυτή την στιγμή στην κλινική ο κ. Κοκκινάκης υποστήριξε ότι πέντε ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση και εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Στην κλινική παραμένουν 6 ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στην Covid-19 αλλά είναι ασυμπτωματικοί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 6:00: