Ανησυχία για τα κρούσματα στις κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία»: Tρεις νεκροί στο θεραπευτήριο στο Περιστέρι

Gazzetta team
Ανησυχία για τα κρούσματα στις κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία»: Tρεις νεκροί στο θεραπευτήριο στο Περιστέρι
Συναγερμός έχει σημάνει για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε δύο ιδιωτικές κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις άνθρωποι κατέληξαν στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Παράλληλα δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για την υπόθεση των κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν στις δύο κλινικές.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι βρέθηκαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 13 αφορούν σε τροφίμους, 11 σε εργαζόμενους και 4 που ήταν αυτά που σήμαναν συναγερμό.

Στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, ολοκληρώθηκε χθες η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους.Τα πρώτα 110 δείγματα που ελέγχθησαν ήταν αρνητικά.

Πηγή: Reader.gr