Τσιόδρας: «Ενίσχυση στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, νέα μέτρα σε Ερμιονίδα, Ζουμπούλι και Αρναούτι»

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Ενίσχυση στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, νέα μέτρα σε Ερμιονίδα, Ζουμπούλι και Αρναούτι»
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την κατάσταση στο Κρανίδι και ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα σε Ερμιονίδα Αργολίδας και στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτ στο Δήμο Μύκης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγος μίλησε για την κατάσταση στο Κρανίδι, αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς απουσίαζε από τη σημερινή ενημέρωση για να επιτηρήσει τον εκεί τόπο, μετά τα 150 κρούσματα.

Ο κος Τσιόρδας ανακοίνωσε πως 150 από τους 497 που έκαναν εξετάσεις, βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό, οι 148 είναι κάτοικοι της δομής και οι δύο εργαζόμενοι.

«Η δομή είναι σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμτπη, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Δεν έχουν διαγνωσθεί συμπτώματα. Θα ενισχυθεί με έξι γιατρούς το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και 4 νοσηλευτές. Τυχόν απαραίτητες μεταφορές σε τριτοβάθμιες νοσοκομειακές δομές θα εκτελούνται άμεσα με κάλυψη από ασθενοφόρο του κέντρου άμεσης βοήθειας, στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα είναι σταθμευμένο στην περιοχή για 14 ημέρες και θα λειτουργήσει ειδικά για αυτό το σκοπό», τόνισε.

Επίσης, ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα κίνησης για τους κατοίκους στην Ερμιονίδα Αργολίδος. «Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 20:00 έως τις 08:00, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5, Β6, όπως και λειτουργία λαϊκών και κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή».

Ακόμη, ανακοίνωσε και πρόσθετα περιοριστικά μέρα στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του Δήμου Μύκης Ξάνθης. «Τα δύο χωριά μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, με απαγόρευση οποιασδήποτε εισόδου κι εξόδου από την περιοχή. Ο Δήμος θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία για τους 250 κατοίκους που είναι στα δύο χωριά. Η ανάγκη προέκυψε μετά την ανίχνευση πολλών θετικών και ύποπτων κρουσμάτων στα δύο χωριά».