Αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πήγαν να διαλύσουν γλέντι Ρομά στα Τρίκαλα

Gazzetta team
Αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πήγαν να διαλύσουν γλέντι Ρομά στα Τρίκαλα
Στο Κηπάκι των Τρικάλων Ρομά είχαν στήσει γλέντι για το Πάσχα, παρά την απαγόρευση που υπάρχει.

Όταν η συνάθροιση έγινε αντιληπτή, η αστυνομία έσπευσε να κάνει κατ αρχήν συστάσεις αν και είχε φτάσει ήδη βράδυ και το γλέντι συνεχιζόταν... κανονικά.

Οι Ρομά δεν έδειξαν και ιδιαίτερα διατεθειμένοι να πειθαρχήσουν και το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σύντομα επεισόδια.

Ένας από αυτούς άρχισε να χτυπά με τα χέρια του το περιπολικό. Ο "δράστης" συνελήφθη και άμεσα δύο γυναίκες τους επιτέθηκαν προσπαθώντας να τον απελευθερώσουν. Ταυτόχρονα άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών. Ακολούθως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες!

Είχε ήδη δοθεί σήμα για τα συμβάντα και έφτασαν εκεί ενισχύσεις της αστυνομίας. Συνελήφθησαν ο άνδρας και οι δυο γυναίκες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε διώξεις για αντίσταση, απείθεια, πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου κατά περίπτωση και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ένα ακόμα περιστατικό με Ρομά είχαμε στο Αγρίνιο. Ένας 38χρονος και μία γυναίκα είχαν μεταξύ τους επεισόδιο και αυτό κινητοποίησε την αστυνομία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα.

Ο άνδρας προκάλεσε αρχικά φθορές με τα χέρια του στο όχημα της γυναίκας, η οποία «απάντησε» προκαλώντας ζημιές με πέτρες στο δικό του όχημα. Αλληλομηνύθηκαν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν παραπέμποντάς τους στον εισαγγελέα.