O 79χρονος που κέρδισε τον κορονοϊό: «Περαστικά κύριε Περικλή» (vid)

Gazzetta team
O 79χρονος που κέρδισε τον κορονοϊό: «Περαστικά κύριε Περικλή» (vid)
Για ένα και πλέον μήνα έδινε τη μάχη με τον κορονοϊό για να κρατηθεί στη ζωή και τελικά ο 79χρονος Περικλής από την πολύπαθη Δαμασκηνιά βγήκε νικητής.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές την ώρα που βγήκε ο ηλικιωμένος άνδρας βγήκε από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, χθες, Δευτέρα του Πάσχα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έδωσαν και στη δική του περίπτωση ψυχή και σώμα για να τον κρατήσουν στη ζωή, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την ώρα που έβγαινε από τη Μονάδα. «Άντε κύριε Περικλή περαστικά», λένε στο βίντεο με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους...

Τώρα ο νικητής της μεγάλης αυτής μάχης για τη ζωή νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο, τη στιγμή που όλο και περισσότερα κρούσματα του φονικού κορονοϊού κερδίζουν τη μάχη απέναντί του και βγαίνουν από τις ΜΕΘ.

Από τη δική της πλευρά η σύζυγος του κυρ- Περικλή από τη Δαμασκηνιά που βρίσκεται, το πρώτο χωριό στη χώρα που ετέθη σε καραντίνα, περιχαρής μόλις άκουσε το μαντάτο που πρσδοκούσε, είπε πως: «δεύτερος Ανέστη», κάνοντας παραλληλισμό με την Ανάσταση του Κυρίου που την είχαμε γιορτάσει λίγες ώρες πριν.