Με τηλεβόα διέλυσε η αστυνομία πασχαλινό γλέντι 10 ατόμων

Gazzetta team
Με τηλεβόα διέλυσε η αστυνομία πασχαλινό γλέντι 10 ατόμων
Να που χρησιμοποιήθηκε, τελικά, ο τηλεβόας περιπολικού για να διαλυθεί πασχαλινό γλέντι 10 ατόμων σε μπαλκόνι!

Περισσότερες από 5.000 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης την Κυριακή του Πάσχα, κυρίως από πολίτες, όμως, που αναζητούσαν πληροφορίες για το αν και πού μπορούν να ψήσουν το αρνί τους. Ελάχιστες, δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήταν οι καταγγελίες για υπεράριθμες οικογενειακές συγκεντρώσεις, αφού οι Έλληνες τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, τα drone της ελληνικής αστυνομίας σηκώθηκαν λίγες φορές και κυρίως στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε Άνω Λιόσια, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Φυλή και Μάνδρα. Εκεί παρατηρήθηκαν κάποιες υπερβολές και συνωστισμός, ενώ έπεσαν μέχρι και... μπαλωθιές! Κάτι, επίσης, που καταγράφηκε και στην Κερατέα, και γενικά στα Μεσόγεια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάστηκε μία μικρή αστυνομική παρέμβαση για να διαλυθούν τα υπεράριθμα γλέντια, με πιο χαρακτηριστική, βέβαια, εκείνη που... επιστρατεύτηκε ο τηλεβόας περιπολικού -όπως σας είχαμε προϊδεάσει! Καμιά δεκαριά γείτονες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα μπαλκόνι και γιόρταζαν, με τους αστυνομικούς να καταφθάνουν και να κάνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να το διαλύσουν άρον άρον.

Στο Μενίδι πάλι, συνελήφθησαν έξι άτομα επειδή είχαν στη δια πασών τη μουσική, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό αν η σύλληψή τους έγινε για διατάραξη της κοινής ησυχίας ή για παράβαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Στο ίδιο περιστατικό, βέβαια, είχαμε εξύβριση και απείθεια...