Σύψας: «Θα μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές φέτος, θα έρθουν και τουρίστες αλλά όχι μαζικά»

Gazzetta team
Σύψας: «Θα μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές φέτος, θα έρθουν και τουρίστες αλλά όχι μαζικά»
Θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές, αλλά με κανόνες και αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες, τόνισε ο καθηγητής, Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ απάντησε στο ερώτημα, αν θα κάνουμε διακοπές φέτος.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όσον αφορά, λοιπόν, τις διακοπές είπε πως «θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές» αλλά τόνισε πως θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, ακόμα και αποστάσεις στις παραλίες».

Σχετικά με τον τουρισμό επεσήμανε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες, αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό», ανέφερε.

Για την άρση των περιορισμών ανέφερε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά.

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε πως σύντομα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει το πότε θα μπορέσει να γίνει αυτό, με προτεραιότητα όπως είπε την Γ' Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που αναμένεται να πάρουν πτυχίο.