«Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ευλογία», λέει για τη σύλληψή του ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου (vid)

Gazzetta team
«Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ευλογία», λέει για τη σύλληψή του ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου (vid)
Ελεύθερος, αλλά με 5.000 ευρώ πρόστιμο, αφέθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, π. Χριστόφορος Γουρλής, που έκανε λόγο για ομολογία πίστης...

Μάλλον δεν πείραξε και πολύ τον π. Χριστόφορο η σύλληψή του το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία με ανοικτές τις πόρτες του Ιερού Ναού και ενώ είχε προηγηθεί, θυμίζουμε, επεισόδιο με πιστή, που επιχείρησε να εισέλθει στην εκκλησία.

Ούτε καν το τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Ο λεγόμενος και «ιπτάμενος ιερέας» του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και βγαίνοντας από το Α.Τ. είπε χαρακτηριστικά: «Καθώς βρίσκομαι στην ηλικία των 60 ετών, το βιογραφικό μου εμπλουτίζεται σήμερα.

Πρώτον, με μία έκθεση η σύλληψη.

Με άλλη έκθεση εξέταση κατηγορουμένου και σχηματισμό δικογραφίας.

Και επιπλέον με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Και όλα αυτά ξέρετε γιατί; Γιατί άφησα την πόρτα του ναού, παρακαλώ Μεγάλο Σάββατο, ανοικτή, για να μπουν μέσα ελάχιστοι πιστοί, που αυτό έλεγε η φωνή της ψυχής τους, να έρθουν να προσκυνήσουν αυτή την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου.

Δοξάζω τον Θεό που έτσι ήθελε, αυτό ήταν το θέλημά Του και μου έδωσε την ευκαιρία σε εμένα τον ανάξιο ιερέα του να ομολογήσω την πίστη μου κατά αυτόν τον τρόπο. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή τη ευλογία του. Θεωρώ πως είναι ευλογία στη ζωή μου».