Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η σύσκεψη που θα ανάψει το πράσινο φως για την άρση της

Gazzetta team
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η σύσκεψη που θα ανάψει το πράσινο φως για την άρση της
Η σύσκεψη στο Μαξίμου για την απαγόρευση κυκλοφορίας και οι ημερομηνίες για την άρση της.

Έχοντας μπει στην 4η εβδομάδα από την ημέρα που επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, το ερώτημα που βασανίζει όλους τους πολίτες, είναι πότε θα έρθει η χαλάρωση των μέτρων αυτών...

Η πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε, ήταν τέτοιος που επέτρεψε το τελευταίο διάστημα να έχει ξεκινήσει η κουβέντα για αυτό. Ή μάλλον για να το θέσουμε με ακρίβεια, όχι απλά έχει ξεκινήσει κουβέντα, αλλά ήδη έχει καταστρωθεί και το σχέδιο για το πως θα γίνει αυτό, με την σταδιακή απόσυρση των απαγορεύσεων...

Αν αυτές τις ημέρες με την έξοδο προς την επαρχία και τις εικόνες που υπήρξαν σε πολλές εκκλησίες της χώρας, δεν υπάρξει κάποια παρεκτροπή, θα πρέπει να θεωρούμε οτι μπήκαμε στην τελική ευθεία για την χαλάρωση.

Κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί την εβδομάδα που μας έρχεται, καθώς ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα έρθουν πριν τις 27 Απριλίου (ο Βασίλης Κικίλιας στην συνέντευξή του στο Βήμα ήταν ο πρώτος που είπε οτι θα γίνουν μετά) που λήγει η απαγόρευση που ισχύει τώρα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι εκείνη την ημέρα, σίγουρα θα ξεχυθούμε στους δρόμους...

Το πότε θα γίνει αυτό, θα αποφασιστεί στην σύσκεψη που θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, την Δευτέρα ή την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, των αρμόδιων υπουργείων και φυσικά της ομάδας των επιστημόνων που με πρώτο τον Σωτήρη Τσιόδρα έχουν αναλάβει την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Εκεί λοιπόν θα αξιολογηθεί η πορεία της επιδημίας στην χώρα μας, το κατά πόσο είναι ασφαλές είναι να υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και αφού έχουν «ζυγιστεί» όλοι οι παράμετροι θα ληφθεί και η ανάλογη απόφαση για χαλάρωση ή για μικρή παράτασή τους, με την 4η Μαίου να φαντάζει ως πιο πιθανή ημερομηνία.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά το προανήγγειλε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λέγοντας: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».