Τελικά μπορούμε να ψήσουμε; Η απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (vid)

Gazzetta team
Τελικά μπορούμε να ψήσουμε; Η απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (vid)
O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ξεκαθάρισε τι πραγματικά ισχύει με το παραδοσιακό ψήσιμο του Πάσχα.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να εξετάζονται τα μέτρα ενόψει Πάσχα από την κυβέρνηση, δημιουργήθηκε μία παρανόηση σχετικά με το τί επιτρέπεται και τι απαγορεύεται την Κυριακή με το παραδοσιακό ψήσιμο.

Το «απαγορεύεται το σούβλισμα του αρνιού» ειπώθηκε για έμμεσους και όχι για άμεσους λόγους.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό... Αν μία οικογένεια έχει τις κατάλληλες υποδομές για να ψήσει ένα αρνί και μπορεί να το καταναλώσει, φυσικά και μπορεί να το κάνει.

Επειδή όμως το να φάει ένα ολόκληρο αρνί μία οικογένεια φαντάζει κάπως δύσκολο και επειδή συνήθως το σούβλισμα, παραδοσιακά μαζεύει κόσμο γύρω από την ψησταριά, επικοινωνήθηκε από την κυβέρνηση και την αστυνομία με αυτό τον τρόπο.

Αυτό ουσιαστικά είπε και ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, τονίζοντας πως δεν απαγορεύεται το ψήσιμο απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, προκειμένου να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση.

Τέλος τόνισε πως σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. «Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων.»