Δήμαρχος Κέρκυρας: «Αν εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγγνώμη»

Gazzetta team
Δήμαρχος Κέρκυρας: «Αν εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγγνώμη»
Με δήλωσή της η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου τονίζει πως δεν ήταν παρούσα στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και ζητάει συγγνώμη αν εξέπεμψε λάθος μήνυμα προς την κοινωνία.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα και όχι μόνο για την παρουσία σε ναό της Δημάρχου του νησιού Μερόπη Υδραίου, η πρώτη δημότης της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη τονίζοντας ωστόσο πως δεν ήταν παρούσα στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημάρχου που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός έχει ως εξής: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.

Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.

Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.

Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου.

Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».