Σύψας: «Είμαστε στο 2ο ημίχρονο, να τελειώσει ομαλά το παιχνίδι»

Gazzetta team
Σύψας: «Είμαστε στο 2ο ημίχρονο, να τελειώσει ομαλά το παιχνίδι»
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι για τα μελλούμενα του προσεχούς διαστήματος στη χώρα μας σε σχέση με τον κορονοϊό, σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά μας τη βδομάδα που διανύουμε.

Ο κ. Σύψας είπε ότι ότι υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα αλλά και θάνατοι σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα βραδυφλεγή βόμβα αποτελούν οι εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι τα γηροκομεία, οι δομές μεταναστών, τα κρουαζιερόπλοια και κυρίως οι καταυλισμοί των Ρομά.

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη, με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», τόνισε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας: «Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού, έτσι ώστε να μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση»...

Επισημαίνοντας πως κατά την άποψή του «έχουμε δει το χειρότερο», τόνισε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα.

Όμως το σημαντικότερο και ίσως πιο επικίνδυνο είναι αυτό που επισήμανε για το Πάσχα λέγοντας ότι η συμπεριφορά μας και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν, εγκυμονούν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Κλείνοντας δε, τόνισε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση της επιδημίας με απρόβλεπτες συνέπειες.