Ο Νίκος Μάνεσης εξήγησε ποιο είναι το τηλεοπτικό «τρικ» που δείχνει τον κόσμο πυκνότερο απ' ό,τι στην πραγματικότητα (vid)

Gazzetta team
Ο Νίκος Μάνεσης εξήγησε ποιο είναι το τηλεοπτικό «τρικ» που δείχνει τον κόσμο πυκνότερο απ' ό,τι στην πραγματικότητα (vid)
Τοποθετώντας συνεργάτες του στη σωστή απόσταση και δίνοντας παράλληλα οδηγίες για το πού πρέπει να είναι οι κάμερες, ο Νίκος Μάνεσης εξήγησε, με αφορμή τις βόλτες του κόσμου στον Φλοίσβο χθες, ποιο είναι το τηλεοπτικό «τρικ», που τον δείχνει πυκνότερο απ' ό,τι στην πραγματικότητα...

Θα θυμάστε την ιστορία που είχε δημιουργηθεί πριν λίγες μέρες με το ρεπορτάζ-βίντεο του OPEN από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που έδειχνε αρκετό κόσμο να βολτάρει, και ορισμένους να ισχυρίζονται πως ήταν κατασκευασμένο. Κάτι τέτοιο, φυσικά, όπως αποδείχθηκε, δεν ισχύει. Το βίντεο ήταν αληθινό.

Ωστόσο, πόσο «πολύς» ήταν, τελικά, αυτός ο κόσμος;

Με αφορμή τη χθεσινή (11/4) βόλτα των κατοίκων των νότιων προαστίων στον Φλοίσβο, ο Νίκος Μάνεσης, στη σημερινή του εκπομπή στον ALPHA, εξήγησε ποιο είναι το τηλεοπτικό «τρικ», δίνοντας, έτσι, μια δικαιολογία στον κόσμο.

Εξήγησε, λοιπόν, πως οι κάμερες δεν δείχνουν τρισδιάστατη εικόνα, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε να μην είναι και αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μάλιστα, όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι άνθρωποι στην παραλία υπάρχει πιθανότητα να κρατούσαν όντως τις μεταξύ τους αποστάσεις, αλλά αυτό να μη φαίνεται στις λήψεις λόγω του τρόπου με το οποίο είχαν στηθεί οι κάμερες.

Και για να το εξηγήσει καλύτερα, επιστράτευσε τους συνεργάτες του, τοποθετώντας τους στη σωστή απόσταση, ενώ την ίδια στιγμή έδινε οδηγίες στις κάμερες για το πού πρέπει να είναι -αλλά και για το πώς έπρεπε να είναι, ώστε να φαίνεται η πραγματική απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους.