Κορονοϊός: Θετικός υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Κορονοϊός: Θετικός υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης
Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης με την δημοτική αρχή να προχωρά σε απολύμανση του χώρου που εργαζόταν.

Θετικός σε έλεγχο για τον κορονοϊό βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η είδηση έγινε γνωστή στη δημοτική αρχή χθες το απόγευμα και από σήμερα η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο υπάλληλος, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Αναφέρεται επίσης, πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από τις 27 Μαρτίου, έκανε χρήση ειδικής άδειας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας αισθανόταν αδιαθεσία, ενώ στη συνέχεια η άδειά του παρατάθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνεται πως η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπου δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας, ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση του δήμου προχώρησε σήμερα σε απολύμανση του χώρου, ενώ ο κ.Ζέρβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο και ενημερώθηκε για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Όπως τονίζεται, με ενέργειες του δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλειά του.