Χαρδαλιάς: «25 θετικοί στον κορονοϊό στη Λάρισα, διπλασιάζονται οι λαϊκές» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «25 θετικοί στον κορονοϊό στη Λάρισα, διπλασιάζονται οι λαϊκές» (vid)
Ανακουφιστικά τα νέα από τη Λάρισα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να επιβεβαιώνει πως από τα 362 διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό, θετικά βρέθηκαν μόλις τα 25. Τι είπε για τις «λαϊκές» ενόψει Πάσχα.

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε, δε, πως αυτά τα τέσσερα μαζί με τα 21, και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει, δίνουν τη συνολική εικόνα των 362 διαγνωστικών τεστ και -ευτυχώς- των μόλις 25 θετικών κρουσμάτων.

Όπως είπε, «τηρούνται οι όροι και οι κανόνες και καραντίνας στην περιοχή της Νίκαιας, ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους δήμους. Συνολικά σε καραντίνα στη χώρα βρίσκονται 5.500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά. Είναι ώρα για ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στο κοινό σκοπό».

Επίσης, σημείωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών από τη Μεγάλη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι, πλέον, σε λειτουργία 222 -από 111. Ανακοίνωσε, δε, ότι αναστέλλονται για 10 μέρες οι εξής τέσσερις λαϊκές:

  • Mικράς Ασίας, δήμου Νεάπολης-Συκεών
  • Παραλίας Διστόμου
  • Χατζηκυριάκειου (Καλλίπολη)
  • Βαβάκη, δήμου Χαϊδαρίου

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο», είπε ο κος Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως «τα πάντα παραμένουν οριακά», αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός» και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια».