Λάρισα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό των Ρομά (vid)

Gazzetta team
Λάρισα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό των Ρομά (vid)
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει τη φύλαξη του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα ο στρατός!

Το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Κουτσόχερο, στη Λάρισα, «αν δεν καταλάβουν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού», άφησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης. Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα, στα παιδιά τους, στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν, αλλά και άλλοι που λένε ότι ο ιός δεν μας πιάνει εμάς».

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, θυμίζουμε, ομάδα Ρομά ζήτησε τον λόγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό...

Δείτε το απόσπασμα στο 10:25 του βίντεο: