Ένταση Χαρδαλιά με Ρομά: «Μείνε σπίτι σου» του έλεγε, «μας αποκόβετε από την κοινωνία» απαντούσε (pic & vid)

Gazzetta team
Ένταση Χαρδαλιά με Ρομά: «Μείνε σπίτι σου» του έλεγε, «μας αποκόβετε από την κοινωνία» απαντούσε (pic & vid)
Ένταση επικράτησε κατά την αποχώρηση του Νίκου Χαρδαλιά από τον οικισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Οι κάτοικοι του οικισμού Νέα Σμύρνη στην Λάρισα, μάλλον δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και του κίνδυνου που διατρέχουν από τον κορονοϊό.

Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας τις εικόνες που έλαβαν χώρα κατά την αποχώρηση του Νίκου Χαρδαλιά από την περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματεάς της Πολιτικής Προστασίας είχε μεταβεί εκεί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στην περιοχή, όμως την ώρα που έφευγαν κάποιοι του φώναζαν και τον ρωτούσαν να μάθουν τον λόγο που η περιοχή μπήκε σε καραντίνα.

«Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο» τους έλεγε εκείνος και ο άνδρας που φώναζε του απαντούσε: «μας αποκόβετε από την κοινωνία».

Η σύσκεψη που προηγήθηκε

Νωρίτερα, το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους δήμους σχετικά με τις ενέργειες που θα προβούν, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».