Έρχονται περιπολίες για αυτούς που θα σουβλίζουν αρνί (vid)

Gazzetta team
Έρχονται περιπολίες για αυτούς που θα σουβλίζουν αρνί (vid)
Το πλάνο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα και το σούβλισμα του αρνιού.

Τις επόμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τρία θέματα... Το ένα είναι η αποτροπή της εξόδου προς την επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα, το δεύτερο αφορά την αποφυγή συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες και το τρίτο έχει να κάνει το σούβλισμα του αρνιού και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν μεγάλες παρέες συγγενών και φίλων.

Για το πρώτο είναι γνωστά από προχθές τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε διόδια, επαρχιακούς δρόμους και παραδρόμους με την ΕΛΑΣ να έχει στήσει μπλόκα σε τουλάχιστον 40 κομβικά σημεία.

Το δεύτερο μετά και την διευκρίνηση της Ιεράς Συνόδου οτι θα είναι κλειστές οι πόρτες των εκκλησιών θα διευθετηθεί με περιπολίες, με την ελπίδα να μην υπάρξουν παρατράγουδα, ενώ για το τρίτο ήδη υπάρχει ήδη ένα πλάνο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν και συνεχείς περιπολίες τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι αρχές θα ψάχνουν για τυχόν... σουβλίσματα σε ανοιχτές αυλές, σε πιλοτές πολυκατοικιών ή ακόμα και σε πεζοδρόμια όπως βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αρχές θέλουν να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος συνωστισμού και εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το ψήσιμο πάντως στα μπαλκόνια, αν υπάρχουν τα απαραίτητα... αξεσουάρ δεν απαγορεύεται, αρκεί να γίνει σε αυστηρά οικογενειακό επίπεδο.