Μητέρα με αυτιστικό παιδί έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός απάντησε

Gazzetta team
Μητέρα με αυτιστικό παιδί έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός απάντησε
Όπως αποκάλυψε μια μητέρα ενός αγοριού με αυτισμό, έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος επικοινώνησε μαζί της, κάνοντας, μάλιστα και τηλεδιάσκεψη, για να ακούσει τις προτάσεις της σχετικά με τον περιορισμό κυκλοφορίας κάποιων ατόμων.

Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως εξαιρούνται, πλέον, από τους περιορισμούς μετακίνησης και άθλησης, πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως το κολύμπι για ανθρώπους με αυτισμό ή σε στάδια αποκατάστασης, εφόσον, βέβαια, φέρουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχει μια πολύ όμορφη και συγκινητική ιστορία πίσω από αυτό...

Η μητέρα του Γιάννη, ενός αγοριού με αυτισμό, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση που πήρε και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αποκαλύπτοντας, όμως, ότι πριν από δύο ημέρες έγραψε ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό, ζητώντας του, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, και όσους ανθρώπους δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.

Όπως γράφει, λοιπόν, η γυναίκα: «Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό. Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημά του, όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο. Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως, όπως και έκανε!

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του κ. Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι. Το εννοώ: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Και όχι μόνο: Είμαι ευγνώμων»!