Πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων; Η απάντηση του καθηγητή Σύψα

Gazzetta team
Πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων; Η απάντηση του καθηγητή Σύψα
Ο καθηγητής Νίκος Σύψας έδωσε μία πρώτη απάντηση στην ερώτηση που «βασανίζει» όλους τους Έλληνες.

Την Δευτέρα, η χώρα θα συμπληρώσει δύο εβδομάδες από την ημέρα που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να ανακοινωθούν νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Αυτά όμως μικρό ρόλο παίζουν για τους περισσότερους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί και έχει μειώσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις της, έξω από το σπίτι.

Το ερώτημα που «βασανίζει» τους περισσότερους είναι το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων, προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά μία -έστω μικρή- επιστροφή στην κανονικότητα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου, ο Νίκος Σύψας κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό και έδωσε μία πρώτη εκτίμηση για το τί μπορεί να γίνει.

Πρώτα όμως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε είναι πάντα μετρημένος και ιδιαίτερα αυστηρός σε όλα λέει, ξεκαθάρισε πως στα μέσα προς τέλη Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του κορονοϊού στην χώρα μας.

Για αυτό και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρέπει άπαντες να κάνουμε υπομονή, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, προκειμένου η έξαρση αυτή να είναι στο μικρότερο δυνατό βαθμό.

Αν όντως συνεχίσουν άπαντες να δείχνουν αυτό το καλό πρόσωπο που έχουν δείξει μέχρι στιγμής, τότε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου μάλλον θα ξεκινήσει η πρώτη συζήτηση (όχι ανακοίνωση) για την χαλάρωση των μέτρων. Κάτι που σημαίνει οτι στα μέσα Μαΐου ενδεχομένως να αρχίσει η άρση τους.

Πως θα γίνει αυτό; Δεν το απάντησε, αλλά όλοι εκτιμούν πως θα είναι με την ακριβός αντίθετη σειρά με την οποία πάρθηκα τα μέτρα αυτά.